Cibimdəki son 10 manat

Une difficulté, une précision posez vos questions

Modérateur : WIN32-[GG]

Répondre
prettyianthe
Batcheur débutant

Cibimdəki son 10 manat

Message par prettyianthe »

İşdən çıxanda cibimdə cəmi 10 manat var idi. Pul bitmişdi, maaşa isə hələ dörd gün qalmışdı. Nə edəcəyimi bilmirdim. Evə piyada getdim, yol boyu düşündüm – bu dörd günü necə keçirəcəm? Soyuducu boş idi, çay və bir qutu yumurta vardı ancaq. Çörək almağa belə pul yox idi.

Evə çatanda çay dəmlədim. Oturub fikirləşdim. Birdən yadıma düşdü – bir neçə gün əvvəl dostum Orxan mənə demişdi: "Bir sayt var, qeydiyyatdan keç, ilk yükləmədə bonus verirlər". Həmin vaxt maraqlanmamışdım, amma indi vəziyyət fərqli idi. Telefonumu götürdüm, saytı axtardım. Səhifə açıldı, böyük hərflərlə yazılmışdı: mostbet register. Qeydiyyat düyməsini basdım.

Formanı doldurdum – ad, soyad, telefon nömrəsi, email. Bir neçə dəqiqəyə hesabım hazır idi. Sonra bonus bölməsinə baxdım – həqiqətən də, ilk yükləməyə 100% bonus vəd edirdilər. 10 manat yükləsəm, 20 manat olacaqdı. Düşündüm ki, itirəcəyim bir şey yoxdur. Kartımda olan son 10 manatı yüklədim.

Hesabda 20 manat oldu. Oyunlara baxmağa başladım. Çox seçim var idi – slotlar, ruletka, poker, canlı dilerlər. Nə seçəcəyimi bilmirdim. Axırda qərar verdim – ən sadə slot oyunlarından birini seçim. Mərci 1 manat qoydum, fırlatdım. Uduzdum. Yenə fırlatdım – uduzdum. Beş dəfə ardıcıl uduzdum. Ürəyim sıxıldı. Son 10 manatım getdi deyə düşündüm.

Amma hesabda hələ 15 manat var idi – bonus pulu qalmışdı. Oynamağa davam etdim. Birdən kiçik bir uduş – 5 manat. Sonra daha bir – 8 manat. Yavaş-yavaş hesab böyüməyə başladı. Bir saatdan sonra 40 manatım var idi. Öz pulum qayıtmışdı, üstəlik 30 manat qazanmışdım. Sevindim, amma dayanmadım.

Saat gecə 11-ə yaxınlaşırdı. Mən hələ də oynayırdım. Hesab 60 manat oldu, sonra 50-yə düşdü, sonra 70-ə çıxdı. Dalğalanma davam edirdi. Və birdən, gecə yarısı, böyük uduş gəldi. 250 manat! Ekrandakı rəqəmlərə baxdım və nəfəsim kəsildi. Bu necə ola bilərdi? Cibimdəki son 10 manatla başlayıb 250 manat qazanmaq?

O an əllərim əsdi. Telefonu yerə qoyub ayağa qalxdım. Otaqda gəzməyə başladım. Pəncərədən çölə baxdım – küçə sakit, işıqlar sönük. Heç kim bilmirdi ki, mən bu gecə nə yaşayıram. Öz-özümə güldüm. Sonra yenə telefona baxdım – rəqəmlər dəyişməmişdi. 250 manat.

Dərhal pul çıxarmaq qərarına gəldim. Bank kartımı daxil etdim, məbləği yazdım. Gözləməyə başladım. 10 dəqiqə, 20 dəqiqə, yarım saat. SMS gəlmədi. Narahat oldum, bəlkə problem var? Səhərə qədər yata bilmədim, telefonu əlimdən buraxmadım.

Səhər tezdən, işə getməzdən əvvəl, SMS gəldi: "Hesabınıza 250 manat köçürülmüşdür". Sevincdən nə edəcəyimi bilmədim. İşə gedəndə yol boyu gülümsəyirdim. Həmin gün nahar fasiləsində özümə ləzzətli bir yemək aldım. Axşam isə evə ərzaq apardım – soyuducu doldu.

Bu hekayə mənə bir şey öyrətdi: bəzən ən çətin anlarda belə fürsət ola bilər. O gün ac qalmaqdan qorxurdum, işdə yemək pulum yox idi. Amma axırda təkcə qarnımı doydurmadım, həm də əlavə pul qazandım. Təbii ki, bu hər zaman belə olmur. Mən də başa düşürəm ki, şanslı idim. Amma o şansı yaratmaq üçün bir addım atdım – qeydiyyatdan keçdim, oynadım, dayanmağı bildim.

Sonrakı aylarda vaxtaşırı oynadım. Bəzən uddum, bəzən uduzdum. Amma heç vaxt o gecəki hissi bir daha yaşamadım. O hiss – cibində son pulunla oynayıb qazanmağın sevinci, rahatlığı, xoşbəxtliyi. İndi hərdən o axşamı xatırlayıram. Necə evə piyada getdiyimi, soyuducunun boş olduğunu, çay içib düşündüyümü. Və sonra – qəfil qərar, 10 manatlıq cəsarət.

Həmin pulun bir hissəsi ilə anama hədiyyə aldım. Qalanını banka qoydum, pis gün üçün. Və hər dəfə mostbet register düyməsini görəndə o gecə yadıma düşür. O gecəki həyəcan, sevinc və bir az da qorxu. Çünki bilirdim ki, bütün pulları itirə bilərəm. Amma itirmədim. Və buna görə özümü şanslı sayıram.

Dostlarıma bu hekayəni danışıram. Bəziləri deyir: "Şanslısan". Bəziləri: "Ağıllısan, dayanmağı bacardın". Mən isə düşünürəm ki, hər ikisi doğrudur. Şans vacibdir, amma şansı idarə etməyi bacarmaq daha vacibdir. O gecə mən şansımı idarə etdim. Və buna görə özümlə fəxr edirəm.
Répondre